Bryllup


Bryllup er en fest for kjærligheten. To mennesker lover å elske og ære hverandre, og å holde sammen i gode og onde dager resten av livet.


Bryllup

Et bryllup kan bestå av kun et brudepar med forlovere, eller det kan være en stor fest over flere dager. Men i sentrum står uansett to mennesker som vil dele sitt eget liv med den andre. For mange er det markeringen av det viktigste valget man tar i løpet av livet.


Tidspunkt

De fleste vielsene i Voie kirke foregår på lørdager, men det er også noen som gifter seg en kveld i en ukedag. Det avhenger av rammen rundt bryllupet. Ønsker du vigsel i Voie kirke, kontakt Kirkens servicetorg på tlf. 38 19 68 00 for å avtale dato. 


Det offentlige

Ekteskapsinngåelse eller vigsel er en offentlig handling. Derfor må alle som ønsker å gifte seg søke om prøving. Det er Folkeregisteret som gir prøvingsattest etter søknad. Dette kan ta noen uker, og prøvingsattesten må ikke være mer enn 4 mnd. gammel ved ekteskapsinngåelse.


Her finner du papirene som må fylles ut og sendes Folkeregisteret


I god tid før den store dagen tar prest kontakt med brudeparet for å avtale vigselssamtale. Her snakker man blant annet om ønsker for seremonien. Ønsker du kontakt med prest før den tid kan du få kontaktopplysninger ved å ringe Kirkens Servicetorg på tlf. 38 19 68 00.


Det kirkelige

I Den norske kirke markeres dagen i det hellige rommet som rommer alle livets store overganger. I vitners nærvær gir to mennesker hverandre løfte om at de vil leve sammen og elske hverandre. En godkjent vigselsperson skal erklære at ekteskapet er gyldig. I kirken er det presten som gjør det. I tillegg blir man bedt for og velsignet. 


Vigsler er gratis for personer som er registrert i Folkeregisteret i Kristiansand kommune og er medlem av Den norske kirke.